Osječko ljeto kulture

Osječko ljeto kulture i ove će godine ljubiteljima kulturnih događanja ponuditi pregršt kulturnih poslastica.

Tijekom dvotjedne manifestacije publika će imati prigodu uživati u 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, koncertne i glazbene, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.

Najveći osječki kulturni događaj ove se godine održava od 28. lipnja do 14. srpnja, a programi će se izvoditi na 22 lokacije u gradu. Svake godine, oko 10.000 posjetitelja uživa u OLJK-u, a ove godine očekuju ih tri premijerna naslova: „DOLJNJODRAVSKA 11“, Drage Hedla, u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku; „Trojica u Trnju“, Pavla Pavličića, u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku te „Buđenje“, Brada Bircha, u suradnji s Gradskim galerijama Osijek (program Barutana).

Svečano otvorenje manifestacije najavljeno je za 28. lipnja u 21,30 sati praizvedbom sceno-kino romana „DOLJNJODRAVSKA 11 “ koju autorski potpisuje Drago Hedl, a redateljski Zlatko Sviben.

Ono što je novitet na ovogodišnjem OLJK-u je prodaja ulaznica za tri premijerne izvedbe. Tako će se ulaznice za „DOLJNJODRAVSKA 11 “ prodavati na blagajni osječkog HNK po cijeni od 50 kuna za svečano otvaranje te 30 kuna za druge dvije izvedbe, ulaznice za „Trojicu u trnju“ bit će na blagajni Dječjeg kazalište Branka Mihaljevića po cijeni od 20 kuna, dok će ulaznice za „Buđenje“ po cijeni od 30 kuna biti dostupne u Turističkom info centru Tvrđa.

U Proračunu Grada Osijeka za ovogodišnju je manifestaciju osigurano je nešto više od 1,5 milijuna kuna, a kao i svakog ljeta, OLJK će sljubiti najbolju publiku i najbolje sadržaje.

Program ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s