Art terapija u Muzeju likovnih umjetnosti

Akademija za umjetnost i kulturu i Muzej likovnih umjetnosti pozivaju vas da 31. svibnja 2019. sudjelujete u art terapijskim radionicama, tipa otvorenog studija za sve
zainteresirane koji bi željeli nakratko doživjeti dobrobiti art terapije.

Sudionici će imati priliku izražavati se u tradicionalnim slikarskim i kiparskim materijalima, ali i isprobati rad na zidu, uokvirenoj svili te rižinom papiru.

Muzej likovnih umjetnosti te Poslijediplomski specijalistički studij Kreativne terapije će taj dan omogućiti rad sa studentima art terapije iz Osijeka kao i s East Virginia Medical School iz Norfolka, SAD-a, koji su u Osijeku na dvanaestodnevnom studijskom putovanju pod vodstvom pročelnice njihova programa Art terapije, izv. prof. Mary Roberts, PhD, LPC-ACS, ATR-BC, ATCS.

Radionice počinju od 10 sati, a traju do 15 sati, a otvorene su za građanstvo od 12 sati.

Sličan radionički pristup, „Mali festival Art terapije“, osmišljen je prošle godine u Muzeju likovnih umjetnosti, kada je program bio uveličan nazočnošću pročelnice Studija Art terapije sa Sveučilišta George Washington (Washington DC, SAD), izv. prof. Heidi Bardot MA, ATR-BC, LCPAT te njihovih dvanaest studentica diplomskog studija art terapije. Program Studija Art terapije na Postdiplomskom specijalističkom studiju kreativnih terapija, na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku organiziran je upravo prema konceptu i načelima American Art Therapy Association te nam iz SAD-a, dolaze predavači svih art terapijskih kolegija svaki semestar. Tom su se prilikom art terapijske aktivnosti temeljile na slici o sebi te na perspektivi i iskustvu građana Osijeka današnjice u usporedbi s nekadašnjim stanovnicima, veleposjednicima i strancima čiji su portreti bili dio zbirke „Valpovački vlastelini Prandau-Norman“.

U prostoru Muzeja građane će, uz spomenute američke gošće, dočekati muzejske pedagagoginje Kristina Delalić Vetengl, Josipa Stojanović i Leonilda Conti Ribić, ujedno i studentica
poslijediplomskog specijalističkog studija art terapije, zajedno sa svojom kolegicom, doc. art. Jelenom Kovačević.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s