Osječko ljeto kulture 2018.

I ove godine Osječko ljeto kulture počinje 29. lipnja i potrajat će do 13. srpnja. U dvotjednoj manifestaciji planirano je 48 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.

Programi će biti izvođeni na više od 20 lokacija, što novih ( poput dvorišta Hotela Central ) i starih poput dvorišta Rektorata, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i III. Gimnazije, u dvorani Gradski vrt, Školjki, Barutani, Lapidariju Muzeja Slavonije Osijek, ali i Atriju zgrade Glavne straže, Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, Galeriji Waldinger, Kulturnom centru Eurodoma, GISKO-u, kod Vodenih vrata, Secesijskog zdenca i na brojnim drugim lokacijama.

Osječko ljeto kulture 2018. svečano se otvara praizvedbom rock melodrame Branka Kostelnika “Osječki long, long play”, u izvedbi HNK u Osijeku.

Posjetitelje očekuju i još dvije praizvedbe – ona uobičajena, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića “Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom” i “Konstelacije” Nicka Paynea u izvedbi Gradskih galerija Osijek.

Proteklih godina, programe Osječkog ljeta kulture pratilo je u prosjeku 11 tisuća gledatelja.

Program ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s