Dani Julija Knifera 2018.

Od srijede 25. do subote 28. travnja u Osijeku i Đakovu će se u organizaciji Umjetničke akademije održati Dani Julija Knifera 2018. koji će struci i publici ponuditi bogat interdisciplinarni program koji se sastoji od koncerata, predstava, izložbi i predavanja.

Likovni vrhunac trećih Kniferovih dana predstavlja Atelje na otvorenom kojom autor Igor Loinjak i formom i (otvorenim) prostorom priziva duh i ideje velikog likovnog umjetnika Julija Knifera.

Manifestacija će glazbeno kulminirati Koncertom četiri akademije – instrumentalističkih smjerova UAOS, Muzičke akademije u Puli, ASMANGU i S/UMAS, koji će se održati u petak u dvorani Filozofskog fakulteta te u subotu u Đakovu, dok je kazališna poslastica diplomska predstava studenata iz lutkarstva 2. godine MA Kazališne umjetnosti, Pleti mi, dušo, sevdah, na rasporedu u četvrtak 26. travnja u dvorani Umjetničke akademije.

Srijeda je dan predavanja među kojima se ističe Okrugli stol Note Kniferovog meandra – glazbeni korijeni Kniferovog koncepta. Stol će moderirati Igor Gajin, a okupit će znanstvenu u interdisciplinarnu kremu Osijeka i Hrvatske Krešimira Purgara, Gorana Rema, Igora Loinjaka, Dubravka Matakovića i Gorana Lišnjića.

Dani Julija Knifera tradicionalna je manifestacija u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku čiji početak leži u projektu Godina Julija Knifera, kojim je UAOS 2014. godine obilježila Kniferov 90. rođendan i desetu obljetnicu od smrti.

Ovogodišnji Dani usmjereni su interdisciplinarnosti u umjetnosti te promatraju Knifera ne samo kao vizualnog umjetnika, već umjetnika 20-og i 21-og stoljeća.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s