Revija suvremenog frankofonog filma

U utorak, 20. ožujka s početkom u 19 sati, na međunarodni dan Frankofonije, u kinu Urania projekcijom filma „Vino i vjetar“ započet će ovogodišnja Revija suvremenog frankofonog filma.

Osim recentnih filmskih naslova suvremenog francuskog filma, tijekom Revije, a uz podršku Veleposlanstva Švicarske i Veleposlanstva Kraljevine Maroko u Republici Hrvatskoj, prikazat će se i filmovi frankofonih kinematografija, kakve publika ima iznimno rijetko pogledati u filmskim programima u kinu, kao i na svim drugim prikazivačkim platformama.

Kako je riječ o najdugotrajnijem programu koji se u kontinuitetu održava u kinu Urania, koji se uvijek održava uz podršku diplomatskih predstavništva frankofonih zemalja, programom će se i službeno otvoriti i prostor novo uređenog Kino kluba.

Prostor Kino kluba u cijelosti je obnovljen sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a osim alternativnih i umjetnički vrijednih filmskih projekcija u njemu će se organizirati kreativne i filmske radionice, izložbe, rasprave i paneli, kao i drugi alternativni programi.

Reviju suvremenog frankofonog filma i dvoranu Kino kluba otvorit će ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, gospodin Danijel Rafaelić, a neposredno prije projekcije filma „Vino i vjetar“ gledatelji će moći kušati vina Vinarije Buhač.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s