Tijelo i um u Galeriji Kazamat

Skupna izložba “Tijelo i um” autora Mirana Blažeka, Emilije Dupraove, Vitra Drinkovića i Gorana Škofića otvorena je u Galeriji Kazamat. Kustosica izložbe je Anita Zlomislić.

Unatoč tome što znamo da su tijelo i um temeljni egzistencijalni alat i nerazdvojiva cjelina koja formira identitet svakog ljudskog bića, istraživanje i spoznavanje odnosa tijela avantura je u koju se rijetki među nama upuštaju, možda upravo iz razloga njihove stalne prisutnosti i postojanja neuvjetovanog bilo kakvim razmišljanjem.

Dakako da o odnosu tijela i uma možemo razmišljati na različite načine. Možemo ga istraživati s biološkog, psihološkog ili medicinskog stajališta, proučavati kroz povijest filozofije, umjetnosti i religije ili sociološki kao kulturni fenomen. No možemo ga istraživati i kroz vlastito iskustvo, neopterećeni znanošću, društvom i religijom.

Skupna izložba „Tijelo i um“ nastojala je istražiti kako taj odnos funkcionira u suvremenoj umjetničkoj produkciji. Koncept izložbe određen je kontekstom negacije dihotomije tijela i uma koji su postavljeni u holistički međuodnos.

Tijelo kao umjetnički subjekt ili kao slika statusa suvremena čovjeka u društvu predmetom je istraživanja četvoro umjetnika: Mirana Blažeka, Emilije Duparove, Vitra Drinkovića i Gorana Škofića.

Izložba se može pogledati do 27. listopada 2017.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s