Ciklus “5 za 105” u Kinu Urania

Na dan 19. 9. 1912. Urania je započela svoj filmski život. Sagradili su je slobodni zidari, a o loži Budnost ispričane su mnoge točne i manje točne priče.

Za svoj 105-ti rođendan Urania je zaslužila dostojanstven program koji će vam pokazati sve aspekte njezina života- graditeljski fenomen, slobodno zidarsku povijest i njezin filmski život.

Tom prigodom pripremljen je ciklus “5 za 105” u trajanju od 5 dana (19. – 23. rujna), u sklopu kojega po cijeni ulaznice od samo 10 kuna možete pogledati velik broj pomno odabranih klasičnih, festivalskih, nagrađivanih, crno-bijelih, nijemih, glazbenih, romantičnih, dječjih, animiranih, blockbuster i dokumentarnih filmskih naslova. Program počinje 19. 9. 2017. na dan prve, za javnost otvorene projekcije, kada će se napraviti kraći uvod u program te prikazati nekoliko filmova koji su obilježili ovu, za Osijek i Osječane povijesnu 1912. godinu: sportski eventi poput boksačkih mečeva „Muhammada Alija onoga doba“ Jacka Jonsona, velika katastrofa i potonuće Titanica, prva ekranizacija poznatog romana i jedan od prvih horror filmova o Dr. Jekyllu i Mr. Hydeu…

Osim „Filmskih klasika 1912.“, kroz 5 dana premijerno ćete gledati prvu filmsku verziju svima dragih „majstora“ iz animirane češke uspješnice A je to pod nazivom Pat i Mat na filmu, 20. rujna su na rasporedu glazbeni filmovi Raspjevana ulicaPrije svega Miles i The Beatles nakon čega se održava glazbena slušaonica u Caffe – Night Bar Hir, nagrađivani Moonlight i Kapetan fantastični, Dogville Lars von Triera, dokumentarac o švercu i emancipaciji Trst, Jugoslavija te brojne druge naslove.

Ovaj dio programa završava ekvinocijem, na prvi dan jeseni 23. 9. u čast graditeljima i svim gledateljima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s