Predstavljeni planovi za Osječko ljeto kulture 2018.!

Članovi Organizacijskog odbora Osječkog ljeta kulture, prigodom zatvaranja ovogodišnjeg OLJK-a, iznijeli su zanimljive detalje ovogodišnje manifestacije, ali i predstavili planove za idući OLJK!

Osječko ljeto kulture 2017. trajalo je 14 dana, održavalo se na 17 različitih lokacija, a ukupno ga je pratilo 10.480 gledatelja.

Na OLJK-u 2017. Osječanima se predstavilo 500 izvođača, od čega je njih 200 došlo izvan Osijeka i Hrvatske. Grad je za ovogodišnju manifestaciju izdvojio 500.000 kuna, dok je još 100.000 došlo od sponzora.

Predsjednica Organizacijskog odbora Ljerka Hedl istaknula je okretanje OLJK-a prema suvremenijem umjetničkom izričaju ove godine, te novu praksu održavanja festivalskih razgovora s glumcima po završetku predstave. To je odlično prihvaćeno od strane publike.

Predstavljeni su i planovi za izdanje 2018. – OLJK će se prijaviti na netom raspisani natječaj Ministarstva kulture za iduću godinu. Od konkretnih programa za 2018., najzvučnija je vijest da Gradska i sveučilišna knjižnica planira u Osijek dovesti poznatog norveškog hit pisca Joa Nesbøa.

Osijek za premijeru OLJK-a 2018. predlaže ambijentalnu predstavu u prostoru Branka Kostelnika „Essekerski Long Long Play“ o životu i kulturi Osijeka u vrijeme od 60-ih do 90-ih godina prošlog stoljeća.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića planira još jednu premijeru, predstavu „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“ Ulricha Huba”.

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti posjetiti zanimljiva događanja, OLJK je priredio zanimljiv video ovogodišnje manifestacije – OLJK 2017 iz drugog kuta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s