17. Performance Art Festival: Sreća

17. Performance Art Festival pod nazivom „Sreća“ održat će se u Osijeku 9. ­i 10. lipnja 2017. Kustos ovogodišnjeg, 17. izdanja Festivala je umjetnik Marko Marković.

Program se ove godine bavi poimanjem sreće te pitanjima na koji način sreću percipiramo, uvjetovano osobnim ili kolektivnim iskustvom u različitim društvenim i političkim okolnostima.

Takvim razmišljanjem predstavit će se mlade snage izvedbenih umjetnosti na kojima i jest fokus ovogodišnjeg programa, a to su: Kristina Marić i Mario Matoković iz Osijeka, Nina Kamenjarin iz Splita, te Sebastian Gärtner iz Beča. Neke od njih imati ćemo priliku vidjeti po prvi put s izvedbama pred publikom, tako da će na taj način program predstaviti jake nadolazeće autore čije ćemo aktivnosti zasigurno bilježiti na sceni hrvatskoga performansa.

Uz umjetnike mlađih generacija, imat ćemo prilike vidjeti izvedbe i radove autora etabliranih na domaćoj i međunarodnoj sceni kao što su Ana Zorica te Sandro Đukić i Marko Marković.

Program će biti predstavljen u javnom prostoru na različitim gradskim lokacijama te u Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, gdje će se održati i razgovor s umjetnicima kao i predstavljanje suradničke platforme Mreže izvedbenih umjetnosti u organizaciji udruge Domino iz Zagreba. Mrežu izvedbenih umjetnosti predstavit će umjetnički direktor udruge Domino, Zvonimir Dobrović.

Novost je ovogodišnjeg programa suradnja s festivalom Perforacije u sklopu projekta Mreže izvedbenih umjetnosti, koja će u okviru Performance Art Festivala prvi put predstaviti Noć performansa u Osijeku. Osim u Osijeku, Noć performansa će se održati u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku i Zadru.

Organizator 17. Performance Art Festivala je udruga M-art iz Osijeka, uz suorganizatore: Muzej likovnih umjetnosti Osijek i udrugu Domino.
PROGRAM:

petak, 9. lipnja

Sandro Đukić i Marko Marković / Iz ciklusa nestajanja
19h Perivoj Kralja Tomislava

Nina Kamenjarin / Takt 0
20h Muzej likovnih umjetnosti – Perforacije / Noć performansa

Sebastian Gärtner / Four Frames for Real
21h Muzej likovnih umjetnosti

subota, 10. lipnja

Kristina Marić / Blato
9 – 16h Trg Ante Starčevića

Mario Matoković / P(r)osipanje
18h Tvornica OLT

Ana Zorica i Nikola Iskra / Jesmo li napokon slobodni?
19h Muzej likovnih umjetnosti – Perforacije / Noć performansa

Razgovor s umjetnicima i predstavljanje Mreže izvedbenih umjetnosti
20h Muzej likovnih umjetnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s