Tjedan u kinu Urania

Nova korejska erotska povijesna drama Sluškinja, na programu kina Urania ostat će par tjedana. Inspiriran romanom „Fingersmith“ britanske spisateljice Sarah Waters, redatelj Chan-wook Park (“Oldboy”, “Simpatija za gđu. Osvetu”) radnju filma iz viktorijanskog vremena prebacuje u Koreju u period tijekom kolonizacije od strane Japana 30-ih godina prošlog stoljeća. Bivši osuđenik Fujiwara želi se domoći velikog nasljedstva bogate Japanke Hideko, pa nagovara Sook-Hee, siromašnu djevojku bez roditelja, da mu pomogne u tome. Međutim, kada odnos Sook-Hee i Hideko doživi neočekivani preokret, situacija se zakomplicira… U filmu je posebno naglašena tema odnosa žena i muškaraca, pri čemu se prve pokazuju kao superiornije, a drugi kao ništarije i gubitnici. Sve u svemu: film koji svakako vrijedi pogledati nekoliko puta.
Animafest Zagreb – Svjetski festival animiranog filma ove godine stiže i u našu Uraniju, projekcijom filma Put na sjever u subotu 10.6.2017. s početkom u 17,30 sati.
Film nas vraća u Sankt Peterburg godine 1892. Upoznajemo Sašu, mladu rusku aristokratkinju koju je oduvijek očaravao život njezina djeda, čuvenog istraživača koji je projektirao veličanstven arktički brod, ali se nije vratio sa svoje zadnje ekspedicije na Sjevernom polu. Kako bi sačuvala čast svoje obitelji, Saša kreće na put prema Velikom sjeveru, prateći trag svojega djeda. Film će se moći pogledati po sniženoj cijeni ulaznice od 20 kuna.
ISKRA waldorfska inicijativa i Udruga OSPERA organiziraju projekciju dokumentarnog filma Dobre stvari čekaju te predavanje i uvodnu riječ veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. g. Andersa Christiana Hougårda. Film prikazuje život Nielsa Stokholma, antropozofa i biodinamičara, koji više od 40 godina uspijeva na svojoj farmi živjeti i raditi u skladu sa svojim uvjerenjima, brinući da zemlja, čovjek, biljke i životinje rastu i žive u harmoniji uz minimalan utjecaj čovjeka i novih tehnologija.

Duboka povezanost i poštovanje Zemlje kao živog organizma temeljna je sastavnica biodinamičke poljoprivrede, a Niels je jedinstven primjer čovjeka posvećenog tom idealu. Program će se održati u kinu Urania u utorak, 13.6.2017. s početkom u 19 sati, a ulaz je za sve zainteresirane slobodan.

Kao šećer na kraju “ne-filmske” sezone u kinu Urania, u utorak 19.6. stiže jedan od Lajnapovaca po prvi puta u svojem solo izdanju: Aleks Curać-Šarić, čiji će vas stand up nastup nasmijati do suza.

U novom filmskom tjednu premijerno će se moći pogledati nova verzija Mumije, korejska erotska povijesna drama Sluškinja i norveški triler Poruka u boci. Na programu i dalje ostaju DC hit Wonder Woman, dugo očekivana filmska verzija Spasilačke službe, popularni nastavak Pirata s Kariba: Salazarova osveta te sinkronizirana animirana avantura Patke za nemoguće zadatke.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s