Dani Slovenije u Slavoniji

Kinematografi Osijek u suradnji s Veleposlanstvom Republike Slovenije u Zagrebu, s ciljem produbljivanja kulturnih i gospodarskih veza između Slovenije i Hrvatske, organiziraju Dane Slovenije u Slavoniji koji počinju u ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

Nakon uspješnog predstavljanja slovenskih filmova u listopadu prošle godine u kinu Urania, Kinematografi su se odlučili ići korak dalje i Sloveniju predstaviti s više događaja na području kulture i gospodarstva.

Ostali partneri su Muzej likovnih umjetnosti Osijek, Slovensko-hrvatski poslovni klub, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek i Slovensko kulturno društvo Stanko Vraz.

Publika će imati priliku pogledati slovenske filmove, a dodatno još i fotografsku izložbu.

U kinu Urania održat će se Ciklus slovenskog filma i moći će se pogledati tri slovenska filma:

film za mladež Nika (ponedjeljak, 29.5.2017. u 17 h) koji će program i otvoriti i nakon kojega će se odviti razgovor s redateljicom i scenaristicom.

Dolina mira (četvrtak, 1.6.2017. u 19 h) film iz 1956. godine u restauriranoj verziji, koja je bila predstavljena prošle godine u Cannesu

nagrađeni triler Noćni život (ponedjeljak, 5.6.2017. u 19 h)

Svi događaji u sklopu predstavljanja Slovenije u Slavoniji otvoreni su za javnost, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s