Filozofske šetnje u Osijeku

Udruga Mala filozofija poziva na sudjelovanje u programu filozofskih šetnji koje će se održati u svibnju i lipnju u Osijeku. Ideja filozofskih šetnji je relativno nova u filozofiji i poprima različite oblike u individualnom i grupnom pristupu.

U Osijeku će udruga prakticirati grupnu šetnju sa zainteresiranim sudionicima koji će imati priliku raspravljati o raznim temama kojima se bavi suvremena filozofija i koje nas prate u svakodnevnom životu, ali o kojima inače ili nemamo vremena raspravljati ili ne postoji javni prostor za raspravu.

No, to ne znači da su filozofske šetnje namijenjene isključivo osobama koje se stručno bave spomenutom problematikom. U udruzi Mala filozofija uvijek rado pozivaju sve građane da im se pridruže u raznim aktivnostima koje provode širom Hrvatske i u inozemstvu, budući da se bave prvenstveno filozofskom praksom, koja ima cilj približiti filozofiju široj publici i pokazati kako filozofiranje upravo jest pozitivna vještina dostupna svima, bez obzira na profesiju, dob, iskustvo.

Maksimalan broj sudionika filozofskih šetnji bit će ograničen na 15. Javiti se možete na mail zorankojcic@gmail.com kako biste se prijavili za sudjelovanje.

U ovom će se pilot programu održati četiri filozofske šetnje u dva mjeseca, a svaka će šetnja imati određenu širu i užu tematiku o kojoj će sudionici imati priliku detaljno raspravljati. Filozofska će se šetnja sastojati od pojedinačnih rasprava uz šetnju i grupnih rasprava koje će voditi moderator.

Cilj je vratiti javne rasprave javnosti te iskoristiti i javne prostore pri tome. Osijek je bogat parkovima i šetnicom uz Dravu te vjerujemo da će taj prostor i dodatno biti inspirativan za diskusije, nove ideje i filozofiranje. Time želimo potaknuti prirodnu ljudsku znatiželju kroz koju upoznajemo sebe i svijet u kojem živimo, raspoznajemo koje misli smo usvojili od društva, a koje su naše autohtone, promišljamo o društvenim i osobnim moralnim sudovima, prepoznajemo važno od trivijalnog te jasnije usmjeravamo vlastite misli i kritički promatramo stvarnost – poručuju u udruzi Mala filozofija.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, na navedeni kontakt se javite do 25. travnja 2017. Detalji o mjestu i vremenu održavanja filozofskih šetnji bit će  dogovoreni naknadno, s izabranim sudionicima.

Moderator filozofskih šetnji bit će Zoran Kojčić, doktorand filozofije na Sveučilištu u Sofiji i član udruge Mala filozofija.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s