Festival jezika

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, već šestu godinu, Festivalom jezika obilježava Međunarodni dan materinskoga jezika (21. veljače) nizom aktivnosti.

Kreativni susreti, susret s autorom i ilustratorom, otvorenje izložbe te predavanje održavat će se od petka, 17. veljače do četvrtka, 23. veljače u prostoru Igraonice i igroteke Odjela za rad s djecom i mladima i American cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

“Želja nam je ovim događanjima pridonijeti kulturnoj razmjeni i čuvanju tradicionalnih vrijednosti, širenju multikulturalnosti te materinski jezik predstaviti igrom, pričom i pjesmom” – ističu u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek.

Danas, 17. veljače u 12 sati je otvorenje izložbe ilustracija Dobrosava Boba Živkovića “Osijek – grad susreta kulture” te susret ilustratora i učenika osnovne i srednje škole.

“Čitateljski izazov na materinskom jeziku” – lijepo čitanje naglas na hrvatskom, mađarskom, njemačkom, albanskom, makedonskom, češkom, slovačkom, rusinskom, romskom i slovenskom jeziku u kojem će sudjelovati dječji vrtići i osnovne škole, održat će se u subotu, 18. veljače od 10.30 do 12.30 sati.

Ostatak programa potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s