Noć muzeja na četiri lokacije

Noć muzeja ove se godine obilježava 27. siječnja.

U sklopu manifestacije, u osječkoj Galeriji Kazamat će u 20 sati biti otvorena izložba radova nastalih na 5. Međunarodnoj radionici umjetničke grafike. Sudionici su Lejla Bajramović (BiH), Jelena Sredanović (Srbija), Ana Sladetić Šabić, Miran Šabić, Jure Kokeza i Stanislav Marijanović (voditelj radionice) te studenti Ana Beljan, Mirjana Pjevac i Tomaž Jelenc.
Galerija Kazamat će na dan otvorenja biti otvorena od 18 do 01 sat, a izložba je otvorena do petka, 10. veljače 2017. godine.

U galeriji Waldinger također će biti obilježena Noć muzeja. Ondje će biti prikazana skupna izložba “Noordung Redux”.
U 18 sati održat će se radionica Waldingerionica – uživo na temu “Moj svemir”, a izložba radova će biti otvorena u 19.30 sati.
Od 21 sat možete uživati u koncertu Argus Jazz Banda, a galerija je za posjetitelje otvorena do 1 sat iza ponoći.

U Muzeju Slavonije pripremili su bogat program. U 19 sati održat će se promocija kataloga izložbe “Osječko!”, a u 21 sat katalog izložbe “Osječki velesajam”.

U Noći muzeja, Muzej Slavonije otvorit će vrata novouređene suvenirnice Muzeja, pri čemu će prvi kupci biti nagrađeni tijekom večeri.

Pored navedenih događanja u zgradi Magistrata posjetitelji će moći pogledati izložbe: „Osječko“, „Osječki velesajam“ i „Treska“, dok će u zgradi Glavne straže moći pogledati stalni postav „Prapovijest“, „Seoba naroda i srednji vijek“ te izložbu „Beketinci – Bentež“. Ugođaj Noći muzeja na obje lokacije upriličit će učenici Glazbene škole Franje Kuhača Osijek.
Više informacija potražite na FB eventu.

U Muzeju likovnih umjetnosti koji će biti otvoren od 17 do 1 sat iza ponoći možete pogledati aktualnu izložbu 25. Slavonski biennale, Granice vidljivosti.  Za djecu su organizirane posebne radionice, a održat će se i radionica umjetničke organizacije Format C.  U 20 sati započinje koncertni program na kojemu će nastupati Dječji zbor Brevis, studenti Umjetničke akademije u Osijeku te Vokalni ansambl Brevis.  Posjetitelji će moći glasati za najbolji rad, napraviti Selfie Spot te sudjelovati u nastanku zajedničkih radova.
Detalje pogledajte na FB eventu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s