Stručno vodstvo kroz 25. slavonski biennale – Granice vidljivosti

Kustosica izložbe 25. slavonski biennale – Granice vidljivosti, Valentina Radoš će posjetitelje voditi kroz postav izložbe 25. slavonski biennale – Granice vidljivosti.

Pozivaju se svi zainteresirani da se u četvrtak, 19. siječnja, u 18.30 sati pridruže u obilasku izložbe koja kroz 30 izloženih radova progovara o gorućim društvenim temama.

U uvodu kataloga ove izložbe Valentina Radoš piše:
“Razmišljajući o kustoskom okviru ovogodišnjeg Slavonskog biennala, respektabilnog i jubilarnog broja, jasno je bilo da prigodničarska salonska priredba nije mogla doći u obzir. Izložba koja se priređuje u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti već pola stoljeća i koja treba biti prikaz i presjek suvremene likovne umjetnosti i svijeta koji nas okružuje nosi daleko važniju poruku od one slavljeničke… Znakovita je i činjenica da 25. slavonski biennale prvi put istinski, i prema propozicijama poziva i prema tematski zadanom okviru, pruža međunarodni i sveljudski prikaz. Ne samo zato što na izložbi predstavljamo imena autora i autorica koji rodom i radom pripadaju svijetu “izvan” naših zemljopisnih granica nego i zbog postavljenog pitanja koje je univerzalno i stvarno.”

Više informacija potražite na FB eventu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s