Princip nade

NOORDUNG REDUX/Princip nade/The pinciple of hope naziv je izložbe koja će biti otvorena danas, 21. prosinca u galeriji Waldinger.

Izložba ostaje otvorena do 29. siječnja. Ulaz je slobodan.

Kolonizirati prostor, njime vladati i prisvojiti ga. Shvatiti ga i prikazati. Od idealističkih kozmogonija futurizma do pragmatizma spacijalizma, mitovi o „nebeskom prelasku“ bili su temeljni dio umjetničke i kolektivne imaginacije. Za neke je to bila utopija, san, lirizam, za druge razočarenje, postkonceptualno citiranje, tautologija.

Izložba NOORDUNG REDUX bila je realizirana 2014. godine u Puli, u organizaciji HDLU Istre kao projekt za bienalnu izložbu MULTIMERIDIJAN, a formirana je na tragu sjećanja na Hermana Potočnika Noordunga, pionira kozmonautike, istraživača tehnologije leta u svemir, koji se rodio u Puli 1892. godine. Noordung u svojoj knjizi Problem vožnje svemirom, prvi puta objavljenoj u Berlinu 1929., u godini autorove smrti, predstavlja strateški nacrt za čovjekov prodor u svemir i problem boravka u svemiru, tema koje su u različitim vremenskim razdobljima često okupirale znatiželju znanstvenika, vizionara, umjetnika, sanjara…

Izložba za Gradske galerije Osijek predstavlja se u nešto izmijenjenom izdanju.

Radno vrijeme galerije Waldinger je od utorka do nedjelje od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s