Ususret Božiću – radionice u Muzeju Slavonije

Advent je nekada davno imao posve drugačiji značaj nego danas. Nije bilo adventskih vjenčića, paljenja svijeća, raskošnog kupovanja poklona i slično. Od Sv. Lucije do Sv. Tome (21.12.) Šokice su čistile kuću i priređivale stolnjake i odjeću za Božić. Na Sv. Tomu Šokci su išli na pašnjake odsjeći smrekovu granu za „krispan“, potom su pripremali pečenku, a Šokice bi se posvetile kolačima.

Na koji način su Šokice i Šokci ukrašavali krispan pokazati će nam članice Udruge Šokačka grana. Radionica se održava 30. studenog s početkom u 17:30, a traje sve do 19:00 sati.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici pozivamo sve zainteresirane da se prijave na info@mso.hr, a ostale da toga dana posjete prigodnu izložbu Udruge Šokačka grana, “S ruke na ruke”, u zgradi Magistrata, Trg. Sv. Trojstva 6, od 10:00 do 18:00 sati.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a detalje potražite OVDJE.

Već idući dan, 1. prosinca čeka vas još jedna radionica u Muzeju Slavonije.

Grafički dizajner Marko Jovanovac iz Marivo kreativnog studia polaznike će uvesti u umjetnost lijepog pisanja – krasopis.
Polaznici radionice, oni veliki i mali, tehnikom kaligrafije/krasopisa ispisivati će želje i pozdrave svojim najmilijim u prikladne blagdanske čestitke.

Radionica izrade čestitki krasopisom je dio prigodnog blagdanskog programa povodom obilježavanja muzejske akcije “Vodite me u Muzej”. Cilj programa je poticanje obiteljskog posjeta Muzeju Slavonije.

Radionica se održava 1. prosinca s početkom u 18:00, a traje sve do 20:00 sati, u zgradi Magistrata, Trg Sv. Trojstva 6.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici pozivamo sve zainteresirane da se prijave na info@mso.hr, a ostale da toga dana posjete otvorenje izložbe Osječki velesajam ili posjete Advent u Tvrđi.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a detalje potražite OVDJE.

1 Comment

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s