POPUP30 / Vesna Dunimagloska / Blue Blood Baby

Trideseti POPUP dovodi makedonsku umjetnicu Vesnu Dunimaglosku u Osijek, čiji je najnoviji opus obuhvaćen nazivom Blue Blood Baby. Umjetnica internacionalnog karaktera često se u svom radu poigrava sa odnosom pojedinca i sistema – individualnog i institucionalnog. Izražavajući se različitim medijima, najčešće performansom kojeg karakterizira egzistencijalni naboj, autorica je izgradila vlastiti sustav znakovnih elemenata gdje kompleksne forme procesualnih performansa proizlaze iz nepredvidivih odnosa situacija, razgovora, jedinke/umjetnika i sustava gomile/mase.

Tako u jednom od radova naziva Waterlilies (Vodeni ljiljani) pronalazimo Vesnu Dunimaglosku u procesu potkožnog kalemljenja cvjetnih latica, stvarajući raskošnu masku, lijepu na prvi pogled, ali u stvarnosti bolnu sliku. Apsurd i ironija cvjetnog kalupa sudaraju se u začudnoj ljepoti.

Dokumentirajući videom i fotografijom konceptualne situacije autorica se poigrava sa krhkom ravnotežom građenja i rušenja sustava. Ona gradi imaginarnu, a opet realističnu sliku brutalne stvarnosti svijeta koji nas okružuje.

Izložba će biti otvorena 15.11.2016., u 19.00h na uglu Ul. Republike 31 i Osmanovog prolaza (kod OTP banke).

Detalje potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s