7. Dani austrijske kulture

Dani austrijske kulture u Osijeku, koje organizira Austrijski kulturni forum u Zagrebu zajedno s Gradom Osijekom, HNK-om Osijek, Muzejom likovnih umjetnosti Osijek, Kinematografima Osijek, Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Osijek i Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek – Austrijskom čitaonicom Osijek doživljavaju svoje sedmo izdanje te sada već postaju tradicijom u Osijeku. Kao i proteklih godina na programu su raznolika kulturna događanja, a bliske povijesno-kulturne veze između Austrije i Slavonije upravo su do danas vidljive u Osijeku i ovoj regiji.

Svečano otvorenje je danas, 10. studenog u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, posebnom glazbenom večeri pod nazivom Hand made Music from Vienna na kojoj će se svirati trio „Square Waltz“ iz Beča. U skladbama Square-Waltz isprepliću se svjetska glazba i originalne skladbe uz primjese jazza i vatrenih improvizacija, a uvijek povezane s Bečom i velikim glazbenim naslijeđem ovoga grada glazbe.

Dani se nastavljaju otvorenjem izložbe „Coupe international Vol. Three: Eva Engelbert & Maja Marković“ 11. 11. u Muzeju likovnih umjetnosti. Umjetnice Eva Engelbert i Maja Marković često rade sa specifičnim izložbenim lokacijama i dijele zajednički interes za postavljanje izložbi izvan klasičnog izložbenog prostora.

Ovaj put filmski program posebno je posvećen djeci i mladima. U okviru ovog programa od 12. – 13. 11. u kinu Urania bit će prikazano ukupno 5 filmova.

U HDLU-u, Galeriji Kazamat, 12.11. na programu je otvorenje zajedničke izložbe umjetnika Christopha Meiera i Dine Zrneca pod nazivom „Izazovi prostornosti“. Izložba će predstaviti mlade autore koji intenzivno razmišljaju o vlastitom umjetničkom pozivu.

Likovna radionica za djecu na temu „Slikanje i crtanje – Moj grad“ , namijenjena djeci od 4 do 14 godina, održat će se 15. i 16. 11. u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici – Austrijskoj čitaonici. Radionica je zamišljena kao savršen omjer zabave i učenja.

Željko Jančić Zec,fotograf, video umjetnik i slikar u svojoj će nam izložbi „Sloboda“ otkriti što za njega znači biti slobodan. Otvorenje izložbe je 15. 11. u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici – Austrijskoj čitaonici.

Predstavljanjem knjiga „The Long Shotsof Sarajevo, 1914-2014. Ereignis – Narativ – Gedächtnis“ i „Wechselwirkungen. Austria-Hungary, Bosnia-Herzegowina and theWestern Balkans, 1878-1918“, 17. 11. u Gradskoj i Sveučilišnoj knjižnici Osijek – Austrijskoj čitaonici zatvaraju se 7. dani austrijske kulture u Osijeku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s