Industrijska baština – izazovi revitalizacije

Povodom prezentiranja gostujuće izložbe „Industrijska baština grada Siska“ Edukacijski odjel Muzeja Slavonije organizira „Design thinking“ radionicu na temu „Industrijska baština – izazovi revitalizacije“ za studente Odjela kulturologije i Građevinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, u Muzeju Slavonije, 4. studenog, s početkom u 11 sati.

Tim povodom kratko izlaganje o industrijskoj baštini gradova Siska, Belišća i Osijeka održat će Vlatko Čakširan, ravnatelj Muzeja grada Siska; Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika grada Belišća, i Mirta Bijuković Maršić predavačica na Odjelu za kulturologiju te Dina Stober predavačica na Građevinskom fakultetu u Osijeku.

Nakon predavanja održat će se radionica u kojoj će polaznici pomoću metode oluje ideja i vizualizacije rješavati izazov na temu „Industrijska baština propada. Kako je ponovno staviti u funkciju?“. Polaznici će imati zadatak identificirati se s trenutnim ili potencijalnim korisnikom industrijske baštine, definirati problem, razviti ideju kako riješiti problem, izraditi plan upravljanja objektom i testirati plan upravljanja suprotne grupe. Sa svakom grupom će raditi moderatori.

Cilj radionice je ponuditi rješenje pomoću kreativnog promišljanja na koji način revitalizirati industrijsku baštinu prenamjenom prostorne funkcije i zadovoljenjem potreba lokalne zajednice.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s