24-satno crtanje stripa

U ova prohladna jesenska vremena u naš grad stiže najluđa stripocrtačka manifestacija s ovu stranu žice – 24-satno crtanje stripa!

Kao što je mnogima već poznato 24-satno crtanje stripa je maraton crtanja stripova u kojem crtači imaju za cilj nacrtati 24 stranice stripa unutar 24 sata, a na temu koja se saznaje tek pred početak samog događaja.

Udruga StripOs organizira ovu manifestaciju u Osijeku, no ista će se također održati i u Zagrebu, u Splitu i Puli.

Tako će se strip-kohorta, 22. i 23. listopada 2016., u konferencijskom prostoru u Dubrovačkoj 13, s početkom u 12 sati, po šesti put uhvatiti u koštac s bjelinom papira koju valja ispuniti.

Izvorno, ovu disciplinu je osmislio američki crtač i teoretičar stripa Scott McCloud, a u RH (i šire) ovo čoporativno crtanje stripa je pokrenuto na inicijativu strip-autora Darka Macana.

Redovni sudionici ove manifestacije su već upoznati s finesama ove discipline, ali uvijek ima mjesta i za nove sudionike.

Prvo što treba učiniti jest poslati prijavnicu sa slijedećim podacima:
– Ime i prezime:
– Kontakt tel./mob.:
na e-mail adresu: stripos@gmail.com

Moramo napomenuti kako je cilj nacrtati 24 stranice stripa, no isto nije i obveza.

Bitne osobine ove manifestacije, uz one temeljne provjere osobnih mogućnosti, su: upoznavanje, druženje i dogovori oko novih projekata, a zapravo jedan odličan kreativan dan.

Iako ova manifestacija jest namijenjena odraslim osobama, Udruga StripOs omogućuje i učešće mladih autora.

Do sada je to funkcioniralo na način da roditelji dovedu djecu i dogovore s organizatorima kada će po njih doći ili jednostavno ostanu s njima koliko to već vrijeme dopušta. Valja reći i da su mladi autori imali potpuno ravnopravan tretman od strane organizatora te su imali priliku upoznati i ponešto naučiti od svojih starijih kolega.

Stripovi koji budu nacrtani tijekom ove manifestacije se skeniraju te zatim objavljuju na službenoj stranici http://www.24satnocrtanjestripa.com/ unutar kategorije grada u kojem se crta i pod-kategorije s imenom i prezimenom crtača.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s