Izložba Marijana Molnara „O prvom i drugom“

U osječkoj Galeriji Kazamat će se u subotu, 24. rujna u 20 sati održati otvorenje izložbe „O prvom i drugom“, autora Marijana Molnara.

Otvorenju izložbe prethodi performans „Ljubljeni Marx“, s počekom u 19:30 sati.

Izložba Marijana Molnara „O prvom i drugom“ nadovezuje se na umjetnikovu koprivničku izložbu održanu u lipnju. Izložba obuhvaća, kako je tom prilikom istaknuo Marijan Špoljar, „pregled Molnarova umjetničkog djelovanja, od ranih radova u fotografiji kontekstualno vezanih uz ‘novu umjetničku praksu’, preko postkonceptualnih, metalingvističkih, tautološki i socijalno uvjetovanih video-radova.

Izložba se sastoji od tri cjeline (1. O zemlji i brašnu, 2. O usamljenosti i masi, 3. O aktivnosti i pasivnosti) realizirane u mediju fotografije, videa, instalacije i ambijenta. Tri tematske cjeline nastale su u različitim razdobljima njegova rada, a uključeno je i nekoliko najnovijih, još neprikazanih radova.

Stručno vodstvo kroz izložbu održati će se ususret zatvaranju izložbe, 05. listopada u 18:00 sati. Posjetitelje će kroz izložbu provesti voditelj Galerije Kazamat, Igor Loinjak.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s