Europski dan art filma

Kino Urania ponosan je član nekoliko europskih filmskih i kino udruženja, kao što su Europa Cinemas, CICAE, Europe Loves Cinema Network i hrvatske udruge neovisnih kinoprikazivača Kino mreža.
Europa Cinemas je zajednica europskih art kinoprikazivača koja redovno, od 2010. godine u Veneciji u sklopu filmskog festivala okuplja 28 perspektivnih filmaša iz 28 europskih zemalja. U okviru inicijative 28 Times Cinema, u suorganizaciji s udruženjima LUX Prize, Venice Days i Cineuropa, kino Urania su do sada predstavljala dva Osječana.

Prije dvije godine mladi umjetnik Edi Ćelić iskoristio je ovu iznimnu priliku za poznanstva i napredak te je danas uspješan zaposlenik Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Ove godine kino Urania u Veneciji predstavlja još jedan dragi gledatelj i student zagrebačke Akademije dramske umjetnosti Matej Sudarić.

Od ove godine Europa Cinemas kreće s novim projektom, kojega su u Osječkim kinematografima kao veliki ljubitelji europske i festivalske kinematografije objeručke prihvatili.

Petak 9. rujna se od ove godine obilježava kao Europski dan art filma (European Art Cinema Day) s projekcijama probranih europskih filmskih naslova.

U Osječkim su kinematografima za svoje gledatelje odabrali po njihovu mišjlenju, najbolja tri nova naslova: Mali princ (Le petit prince) čija projekcija započinje u 18 sati, Mustang s početkom u 20 sati te Ljubav na prvi pogled (Les Combattants) koji započinje u 21:45 sati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s