Velika izložba Waldingerionice

Gradske galerije Osijek nastavljaju s programom Waldingerionice, koji je kroz zabavne likovne radionice, pričaonice i igraonice, namijenjen svima koji imaju od 6 do 12 godina, a uče o umjetnosti, izložbama, likovnim tehnikama i zanimljivostima o našem gradu.

Do sada smo se bavili osječkim spomenicima i legendama; sjećanjima i snovima. Crtali smo, slikali, izrađivali društvene igre, zmajeve, hvatače snova i jastučnice „za laku noć“ – kažu u Gradskim galerijama Osijek.

U trećoj Waldingerionici koja će se održati u subotu i nedjelju, 30. i 31. srpnja od 10 do 12 sati u Galeriji Waldinger, fokusirat će se na Osijek, ali ovoga puta to neće biti Osijek iz prošlosti niti sadašnjosti nego onaj kojega će djeca sama izmaštati!

U tome će im pomoći tehnika kolaža, a inspiraciju su pronašli u trenutno postavljenoj izložbi Antuna Motike u galeriji Waldinger – „Fotokolaži“.

Za vrijeme Osječkog ljeta kulture 2016. započeli su izradu velikog kolaža izmaštane osječke ulica, a ovoga vikenda upotpunit će ju raznim papirnatim „prometalima“, prometnim znakovima, semaforima, drvećem i, naravno, ljudima.

U nedjelju, 31. srpnja će se održati velika izložba na kojoj će biti izloženi svi radovi nastali 9., 10. 30. i 31. srpnja, a otvorenje je u 12 sati.

Sudjelovanje u programu (radionicama) je besplatno, a sav materijal za dječje kreacije osiguravaju Gradske galerije Osijek.

Također, Waldingerionica će se tijekom mjeseca kolovoza održavati svake subote (6., 13., 20. i 27.) od 10-12 sati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s