IWAGO 5 – Dan otvorenih vrata

Kako bi se potaknuo razvoj umjetničke grafike u gradu Osijeku, a time i u cijeloj Hrvatskoj, 2012. godine nastao je projekt: „Međunarodna radionica umjetničke grafike“.
Pod projektom se u Osijeku, u sklopu Osječkog ljeta kulture 2016 od 5. do 15. srpnja 2016. godine, po peti puta, održava Međunarodna radionica umjetničke grafike Osijek (IWAGO 5 – International workshop of art graphic Osijek).

Projekt predstavlja susret umjetnika grafičara, koji organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku. Međunarodna radionica umjetničke grafike Osijek realizira se u prostorima grafičkih atelijera Likovnog odsjeka Umjetničke akademije u Osijeku. Radionica je posvećena tehnikama dubokog tiska, a odvija se uz vodstvo akademskog slikara i grafičara Stanislava Marijanovića, docenta i voditelja studija Likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Kao i u prethodne četiri godine, na radionici sudjeluju afirmirani umjetnici grafičari iz Hrvatske i inozemstva, a uz njih će sudjelovati i još troje odabranih studenata diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, modul Grafika.

U nastojanju promicanja kulture i približavanja grafičkog stvaralaštva naših umjetnika građanima grada Osijeka, ali i svim ostalim posjetiteljima, održat će se „Dan otvorenih vrata Međunarodne radionice umjetničke grafike Osijek 2016“ u srijedu, 6. srpnja u 19 sati, na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Više informacija potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s