„SÖ PA – kulturnu akcija“ Zorana Pavelića

U prostoru osječkoga Eurodoma umjetnik Zoran Pavelić održat će 2. srpnja 2016. s početkom u 22:00. „SÖ PA – kulturnu akciju“.
Pavelićeva će izložba tako biti dvadeset i sedmi u nizu projekta koje unazad već nekoliko godina organizira umjetnička organizacija POPUP.

Sudeći po intervjuu koji je povodom izložbe s umjetnikom vodila Kata Mijatović, Pavelić će se predstaviti presjekom svoga umjetničkoga rada s naglaskom na povezanosti i isprepletenosti do sada ostvarenoga opusa.

Kao i na velikoj izložbi održanoj u zagrebačkoj Galeriji Prsten 2015. godine, Pavelić će i ovdje inzistirati na „procesualnosti, umreženosti i povezanosti“ kao osnovnim obilježjima svojih radova.

„SÖ PA – kulturna akcija“ bit će pred osječkom publikom izvedena premijerno, a uz nju će Pavelić puštati video rad nastao za vrijeme njegova boravka u Budimpešti.

Autor o tom radu autor kaže sljedeće: „U Art Quartier Budapest na rezidencijalnom boravku postavljao sam instalaciju koja je sadržavala crtež čije sam dimenzije odredio po Galetinom broju 22. Crtež veličine 220cm x 220cm sadržavao je linije iscrtane olovkom u dužini od 175 km (što je bila dužina zida koji je u to vrijeme Mađarska gradila na granici sa Srbijom).

Po završetku toga rada odlijepio sam pomoćne trake koje su ga označavale i krenuo čistiti ostatke grafita i smeća u prostoru širokom metlom. U trenutku sakupljanja smeća na podu se počeo pojavljivati kvadrat koji sam pri kraju formirao u približno iste dimenzije, 22cm x 22cm. Zatim sam kamerom snimio završna 22 poteza širokom metlom usmjerena prema jednom bridu kvadrata. Svemu tome prethodi i BUK 2007., kada sam Galeti ponudio jedan od 46 bedževa (povodom mog 46 rođendana) s ispisom Sretna umjetnost, a on je izabrao broj 22. To je Galetin broj. Video je dobio naziv 22ILG2015.“

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s