Izložba “From a Distance 1914” u Kazamatu

U osječkoj Galeriji Kazamat će danas, 1. srpnja u 20 sati biti otvorena izložba „From a Distance 1914“, poznatog fotografa Hassana Abdelghanija. Otvorenju izložbe, s počekom u 19 sati, prethodi razgovor sa umjetnikom kojeg će voditi voditelj Galerije Kazamat, Igor Loinjak.

Ciklus fotografija umjetničkog fotografa i galerista Hassana Abdelghanija nastao je kroz žudnju približavanja gradovima i upoznavanja njegovih ljudi, što je učinio posjećujući upravo grobove.

Fotografijom u fotografiji, snimajući portrete s nadgrobnih spomenika ljudi umrlih tijekom Prvog svjetskog rata na grobljima u Puli, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj, Srbiji i Sloveniji, izložba predstavlja poticaj za promišljanje prolaznosti, s jedne strane prolaznosti čovjeka, a s druge prolaznosti fotografije kao jednog od čovjekovih pokušaja da je zaustavi.

Hassan Abdelghani, umjetnički fotograf i voditelj fotografske galerije „Makina“ u Puli, dosad je realizirao i organizirao brojne fotografske izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođen je u Osijeku 1965. godine, odrastao u Kairu (Egipat). U Kopenhagenu 1990. završava školu fotografije, a 1998. osniva privatnu fotoškolu Global Fotoškole u Kopenhagenu.
Potpisuje niz umjetničkih projekata: bio je kustos na više od 30 izložbi, umjetnički direktor fotogalerije «Vrata starog grada » u Osijeku, imao samostalne i skupne fotografske izložbe u Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Sloveniji, Tajlandu, Njemačkoj Rumunjskoj, Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj, Njemačkoj i BiH. Živi i stvara u Puli.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s