Godišnji koncert i 140 godina HPD Lipa

Godišnji koncert tradicionalni je nastup koji HPD Lipa redovito održava krajem svake sezone, a ovaj će se biti poseban jer se održava u okviru ovogodišnjeg obilježavanja velike obljetnice: 140 godina uspješnog postojanja i rada jednog od najstarijih, najtrofejnijih i najkvalitetnijih pjevačkih društava u Hrvatskoj. Na koncertu će lipašice i lipaši, a cappella ili uz klavirsku pratnju Igora Rončevića, otpjevati 15-ak raznovrsnih i stilski različitih skladbi domaćih i inozemnih skladatelja čijom su izvedbom u proteklih nekoliko godina postizali uspjehe na natjecanjima pjevačkih zborova ili u pojedinim velikim glazbeno-scenskim projektima.

Zborom će ravnati dirigentica prof. Valerija Fischbach, a program je pripremljen u suradnji s kodirigenticama, prof. Ozanom Tomić i prof. Lidijom Neznanović.

Gotovo sve skladbe koje su na programu koncerta naći će se na novom Lipinom nosaču zvuka. Naime, u suradnji s Brankom Starcom i izdavačkom kućom Best Music iz Zagreba, u rujnu ove godine Lipa će, također u sklopu proslave 140. godišnjice, objaviti novi CD s 14 novih pjesama snimljenih unazad posljednje dvije godine.

Koncert će se održati u četvrtak, 30. lipnja, u 21 sat, u Muzeju Slavonije (atrij zgrade Glavne straže)

Više detalja potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s