OLT – memorija

Muzej Slavonije u suradnji s Odjelom za kulturologiju i Građevinskim fakultetom Vas poziva na predstavljanje rezulatata istraživanja procjene odabranih zgrada kompleksa OLT-a u području autentičnosti, stanja konstrukcije, obnovljivosti i izgradivosti do kojih su zajedničkim istraživanjem došli studenti dvaju fakulteta. Saznajte više o projekciji društvenosti OLT-a i radnika OLT-a u kulturnoj memoriji grada Osijeka.

S početkom u 10 sati, danas, 13. lipnja u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije studenti, radnici OLT-a i profesori ispričati će priču koja spaja prošlost i sadašnjost.

Saznajte kako su studenti prikupljali podatake o radnicima OLT-a u arhivu OLT-a i medijima, koje su osobe intervjuirane te kako su prikupljane fotografije iz privatnih foto albuma radnika.
Saznajte više o trenucima dubinskih intervjua, o spoznatom iz arhivskih građa i rezultatima medijskih analiza koji su zbirno poslužili kao izvor za analizu i projekciju društvenosti i kulturne memorije radništva i grada.

Podjsjećamo kako dio memorije na OLT možete popratiti i na izložbi Osječko, koja se nalazi u zgradi Magistrata, a posjetitelji je mogu pogledati do siječnja 2017. godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s