Srpsko-hrvatski dijalog studenata iz Osijeka i Novog Sada

Osječki liberalni forum, uz potporu regionalne kancelarije Friedrich Naumann Stiftung zaklade, već tri godine organizira tribine i seminare o raznim aktualnim pitanjima društva i politike.

Nedavno je proširio svoje aktivnosti na suradnju s kolegama iz Novog Sada organiziranjem tribina i seminara s hrvatskim i srpskim književnicima u kojima sudjeluju studenti iz Osijeka i Novog Sada.

– Ideja je da se na razini regionalne suradnje studenti iz Hrvatske i Srbije međusobno upoznaju s književnim stvaralaštvom i društvenim problemima na jedan neposredniji način, iz prve ruke. Ovog vikenda se u Novom Sadu održava seminar s aktualnom temom o reformi obrazovanja, a gost seminara će biti hrvatski književnik Ludwig Bauer – kaže Borislav Ristić, kolumnist Večernjeg lista pozvavši 15 osječkih studenata na sudjelovanje.

Seminar s temom obrazovanje i reforme održat će se u subotu, 11 lipnja u Novom Sadu s početkom u 10 sati, a njime će uz Borislava Ristića moderirati Aleksej Kišjuhas, profesor Filozofskog Fakulteta iz Novog Sada te Dušan Dinić, Subregionalni koordinator FNF – Zapadni Balkan.

Treba napomenuti kako će se dan prije, 10. lipnja održati forum naziva “Otvoreno društvo; utopija, kukavičje jaje ili poredak slobode?” čiji je gost književnik Ludwig Bauer.

Studenti koji su zainteresirani za sudjelovanje na tribini koja će se održati 11. lipnja, mogu se javiti upravo Borislavu Ristiću na broj mobitela 095 398 0998 ili putem maila na adresu: ristaji72@gmail.com. Važno je napomenuti kako je prijevoz osiguran.

Nakon ove kasnoproljetne tribine, organizatori već planiraju i jesensku koja će biti održana u Osijeku, uz posjet novosadskih studenata.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s