Ambijentalna predstava uz koju ćete bolje upoznati Tvrđu

Šetnja od bastiona, preko Trga Svetog Trojstva, kroz opskurno osvjetljene kamenite uličice stare gradske jezgre, pa do Vodenih vrata – samo su nit koja veže sličice kazališno-turističke predstave Vinski trg koja je pokrenuta u sklopu projekta Zaboravljena Tvrđa. Vodi ga Hrvatsko društvo kulturnog turizma CroCulTour, a po uzoru na slične predstave – Tajne Griča i Istra in spirit. Predstava prikazuje način života u Tvrđi u 18. stoljeću.

Paulina Herman, poznatija kao Mačkamama vodi građane i turiste u obilazak Tvrđe. Njezin šarm otkrit će više od mode i popularnih punktova tog vremena. Polaznici Umjetničke akademije u Osijeku kao i studenti Odjela za kulturologiju kostimirani u odjeću tog razdoblja, svojom glumom vjerno prikazuju tadašnju Tvrđu. Osim toga, održat će i predstavu u predsatvi prikazavši rad putujućeg lutkarskog kazališta iz Njemačke i Austrije koja su nekada nastupala na ulicama Tvrđe.

Nekada se Trga Svetog Trojstva zvao Vinski trg. U zgradi današnjeg Rektorata na trgu nekada se nalazio Esseker theatar na njemačkom jeziku. Porez kojega su nekada plaćali građani ako bi ih se na ulicama zateklo nakon paljenja javne rasvjete koju je Tvrđa imala još u ono doba.

Prvu u nizu, kazališno turističkih predstava Zaboravljena Tvrđa – Vinski trg, bit će izvedena u sklopu Osječkog ljeta mladih, 7. lipnja s početkom u 20 sati, a točka polazišta je Trg j. Križanića, ispred crkve sv. Mihovila u osječkoj Tvrđi. Planirano trajanje ture je 60 minuta, nakon čega organizatori za sve posjetitelje pripremaju iznenađenje u Regionalnoj vinoteci, uz Vodena vrata.

Više informacija potražite OVDJE.

 

1 Comment

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s