Budi kao profesor Vjeko

Muzej Slavonije u partnerstvu s organizatorom akcije “Ljetna škola kulture” udrugom KultAkt organizira prvu radionicu “Doktori za baštinu” pod nazivom “Budi kao profesor Vjeko”, a
sadržajem je prikladna za mališane uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole. Radionica u trajanju do 90 minuta održat će se u atriju zgrade Glavne straže s početkom u 10.00 sati u subotu, 4. lipnja.

Sadržaj radionice je usmjeren k otkrivanju ulomaka arheoloških predmeta zakopanih u slojevima zemlje, te obradi materijala onako “kako to rade arheolozi”, nakon čega slijedi pripremanje i otvorenje izložbe za roditelje, bake i djedove te prijatelje mališana. Cilj radionice je potaknuti djetetovu znatiželju, upoznati ga sa značenjem kulturne baštine, ali i zadaćom muzejskih djelatnika te muzeja uopće.

Ovim pristupom dijete razvija finu motoriku prilikom pažljivog rukovanja s arheološkim predmetima, razvija svijest o kulturnim vrednotama i društvenim zajednicama koje su živjele prije našeg doba, kreira osobnu interpretaciju predmeta.

Više informacija potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s