Zaplešimo zajedno u osječkom HNK

Već desetu godinu za redom Plesni studio Shine uz brojne kolege i prijatelje predstavlja dječji plesni festival Zaplešimo zajedno koji će se ove godine održati 4. lipnja, u 17 sati te produkciju Plesnog studia Shine i Baletnog studia Hrvatskog narodnog kazališta koja Vas očekuje istog dana od 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu. Plesni studio Shine tako ostaje jedini plesni studio s produkcijom u HNK-u.

Dječji plesni festival Zaplešimo zajedno koji ove godine okuplja više od stotinu djece na jednom mjestu i to iz 3 osječka vrtića (Mak, Sjenčica, Potočnica) te OŠ Retfala, održava se zbog promicanja kreativnosti plesa te prezentiranja svih znanja i vještina te dječjeg stvaralaštva. Festival je to koji kroz 15 koreografija koje djeca sama osmisle te povežu s glazbenim izričajem i tehničkim pokretima predstavlja cijelu jednu plesnu godinu odnosno marljivost i napredak plesača svih skupina.

Nije naodmet spomenuti kako su pojedine koreografije bile na mnogim natjecanjima i osvojile vrijedne nagrade te na najbolji mogući način predstavile kreativnost mladih plesača ali i grad Osijek.

Uz Dječji plesni festival Zaplešimo zajedno očekuje Vas i godišnja plesna produkcija Plesnog studia Shine koja se po drugi puta održava u Hrvatskom narodnom kazalištu u suradnji s kolegama iz baletnog studija HNK pod vodstvom Vuka Ognjenovića.

Uz 30-ak koreografija koje će predstavati Plesni studio Shine i koje su svoju izvedbu doživjele na mnogim međunarodnim festivalima i natjecanjima, produkciju će uveličati i gosti iz ŠPU Feniks, solisti baletnog ansambla HNK-a te break-dance grupa pod vodstvom Antonija Jakića i Matea Štajduhara.

Za dizajnerski ugođaj pobrinut će se mladi dizajneri iz škole za Primjenjenu umjetnost i dizajn koji će se pod mentorstvom profesorice Goranke Golubović pobrinuti za unikatne kreacije koje će svoju premijeru imati na ovoj plesnoj produkciji.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s