Izložbe i predavanje u GISKO-u

U organizaciji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek danas, 30. svibnja 2016. godine s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba crteža Davida Morhana. Svečano otvorenje bit će upriličeno u izložbenoj auli Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

David Morhan rođen je 18. srpnja 1997. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku završio je 2016. godine, smjer dizajner odjeće. Osnovnu je školu pohađao u rodnim Petrovcima i Vukovaru. Ovo je njegova prva izložba. Uspješno je prikazao tri modne revije i sudjelovao na Danima odjeće u Zadru 2016. godine. U slobodno vrijeme svira gitaru i bavi se manekenstvom.

U organizaciji Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Muzeja likovnih umjetnosti Osijek u utorak, 31. svibnja 2016. godine s početkom u 17.30 sati bit će otvorena izložba crteža “Odraz geometrije”, a nakon toga održano predavanje “Rudolf Steiner – hrvatska filozofija i antropozofija”.

Predavanje će održati Matea Vadlja u Austrijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek s početkom u 18 sati.

Matea Vadlja rođena je 16. prosinca 1990. godine, a Isusovačku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Osijeku završava 2009. godine te nastavlja studij filozofije i religijskih znanosti na Filozofskom fakultetu družbe Isusove, gdje će uskoro diplomirati. Članica je Vokalnog ansambla Brevis iz Osijeka.
Izniman interes pokazuje prema filozofiji u svim njezinim metamorfozama kroz povijest ljudske misli, najviše metafizika, antropozofija, teozofija, ezoterija te hrvatska renesansna filozofija.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s