Filozofski cafe u Magisu

Filozofski cafe u Magisu se kroz proteklih godinu dana utemeljio kao prostor na kojem možete javno raspravljati o važnim društvenim temama. Na filozofskom cafeu su do sada sudjelovali srednjoškolci, studenti, profesionalci raznih zanimanja, umirovljenici. Za sudjelovanje u filozofskom cafeu nije potrebno teorijsko ili povijesno poznavanje filozofije – dovoljno je usuditi se kritički promišljati o svijetu koji nas okružuje te problemima koji su važni za društvo u kojem živimo i za nas kao pojedince, članove društva.

Teme koje sudionici mogu predložiti na filozofskom cafeu su filozofske, etičke, političke, kulturne, društvene, itd. Sudionici sami predlažu i biraju temu rasprave, na licu mjesta. U javnoj raspravi, koju vodi moderator, sudionici iznose vlastite ideje, poglede, razmišljanja i stavove koje brane argumentima u civiliziranom dijalogu, poštujući druge sudionike i njihovo pravo na riječ.

Na prošlom filozofskom cafeu, u travnju, raspravljalo se o pitanju koliko je važna iskrenost u međuljudskim odnosima, a na dosadašnjim druženjima teme o kojima se raspravljalo ticale su se emocija, uloge životnih vrijednosti, eutanazije, korisnosti školovanja, empatije, jednakosti spolova i drugih aktualnih pitanja.

Moderator filozofskog cafea je Vanja Vujnović.

Filozofski cafe održava se u poetry caffeu Magis, u druženju i razgovoru uz kavu, u petak 27. svibnja, u 19 sati.

Detalje pratite na FB stranici.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s