“Plemena” u Kinu Urania

Plemena

U utorak 24. svibnja s početkom u 19.30 u kinu Urania izvest će se najnagrađivanija predstava u Hrvatskoj u protekle 2 godine (7 nagrada), predstava „Plemena“ u izvedbi kazališta Planet Art i Teatra Exit.

Umjesto ponavljanja floskula o tome kako smo svi mi jednaki, kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji, Plemena nam nude spoznaju i beskompromisno ukazuju na činjenicu koliko smo različiti, a koliko istovremeno sreća svakog pojedinca ovisi o pripadnosti drugom biću. Gdje i kako postoji prostor u kojem plemena mogu naći suživot?

Gluhi Billy odrasta u obitelji u kojoj svi čuju. On zna da je drugačiji, ali svoj prostor, pripadnost i samopouzdanje stječe tek upoznavši djevojku koja ga upoznaje sa svijetom gluhih. To dovodi do velikih, dramatičnih, promjena u cijeloj obitelji koja kroz Billyjevo osamostaljivanje doživljava lom, rasap i katarzu. Priča je to o dva brata, o izdaji i ljubavi u kojoj na kraju svi učimo slušati jedni druge. Priča je to o obitelji u kojoj će svatko moći prepoznati i svoju obitelj.

Link na video: http://www.youtube.com/watch?v=82pHRzBKsC0

Predstava je osvojila najviše nagrada na kazališnim festivalima: Nagrada Joakimov prsten za najboljeg glumca Slavenu Španoviću na JoakimInterFest na međunarodnom kazališnom festivalu u Kragujevcu (2016), Nagrada za najbolju predstavu Osmijeh Biokova na Makarskom kulturnom ljetu (2015), Nagrada Judita Slavenu Španoviću za najbolju ulogu na Splitskom ljetu (2015), Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju mušku ulogu Marku Torjancu (2014), Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu Jasni Palić Picukarić (2014), Nagrada Ivo Fici za najboljeg mladog glumca Slavenu Španoviću (2014), Nagrada hrvatskog glumišta 2013. za najboljeg mladog glumca Slavenu Španoviću (2013).

Kazališna kritika, jednako kao i publika, za Plemena ima samo riječi hvale.

“Najjači efekt predstave je onaj topline i zanimanja za čovjeka kojega odlikuju i vrline i mane, koji nije jednostavno, nego složeno stvorenje, koji može uzrokovati i generirati dobro i zlo, nenamjerno i namjerno.” Janko Haidel, Ravnododna
“Ono što su nekada bili Kauboji od danas su Plemena.” Bojana Radović, Večernji list
“Plemena su predstava upozorenja. Čujemo li se? Kazalište je, srećom, mjesto koje još uvijek postavlja to dalekosežno pitanje”.Nataša Govedić, Novi List
“Jednostavna predstava nimalo jednostavne poruke”, t-portal

U predstavi glume poznati kazališni glumci: Marko Torjanac, Slavica Knežević / Jasna Palić Picukarić, Lana Gojak / Vanda Winter, Matija Kačan / Janko Popović Volarić, Slaven Španović i Petra Kurtela.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna se mogu kupiti na blagajni kina Urania ili rezervirati mailom na adrese: info@kinematografi-osijek.hr, ulaznice@kinematografi-osijek.hr, i telefon Uprave 205 501 (od 9-16 sati) ili telefonski broj kina Urania 205 507 (od 7-22 sata).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s