Osijek i ja dišemo zajedno

Udruga Snaga kulture u ovoj godini nastavlja svoje aktivnosti u promociji osječke kulturne baštine. Nakon nekoliko uspješno provedenih projekata u posljednjih nekoliko godina: I spomenici govore (2013), Ulicama moga grada (2014), Barunica i violinist (2014), Moj spomenik (2015), Razigrana povijest (2015), pokrenut je projekt Osijek i ja dišemo zajedno.

Svi projekti su okupili velik broj osječkih osnovnoškolaca koji su na različite načine povezali umjetnost i povjest. Učenici su kroz literarnu, dramsku, glazbenu i likovnu umjetnost pokazali svoje kreativne sposobnosti i stekli nova znanja o osječkim kulturnim vrijednostima.

U novom projektu učenici Osnovnih škola Franje Krežme, Dobriše Cesarića i Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” u suradnji sa srednjoškolcima Škole primjenjene umjetnosti i dizajna izrađuju replike spomenika Franje Krežme i Paulinne Herman u prirodnoj veličini od reciklažnog materijala .

Uz kratak kulturno umjetnički program, izrađene replike će biti izložene koncem mjeseca svibnja u prostoru trgovačkog centra Konzum (bivši Mercator), Gacka 10.

U udruzi ističu izvrsnu suradnju sa Školom primjenjene umjetnosti i dizajna koja je prepoznala vrijednost ovih projekata i širom otvorila vrata osječkim osnovnoškolcima od koji će neki zasigurno krenuti stopama umjetnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s