Dan otvorenih vrata Hrvatskog restauratorskog zavoda

Hrvatski restauratorski zavod 20. svibnja 2016. organizira Dan otvorenih vrata kada predstavlja svoj rad, konzervatorsko-restauratorsku djelatnost i njezinu ulogu u zaštiti i očuvanju kulturne baštine.

U 2016. godini navršava se 100. godišnjica restauratorske djelatnosti u Hrvatskoj i 20 godina od osnivanja Hrvatskoga restauratorskog zavoda, a obilježavanje jubilarne godine Zavod započinje s Danom otvorenih vrata.

Sadržajima poput obilazaka restauratorskih radionica, predavanja o zavodskim programima, projekcija filmova i restauratorskih radionica za djecu i odrasle želimo široj javnosti omogućiti izravan doticaj sa složenim, zanimljivim, ali i prilično nepoznatim poslovima konzervatora-restauratora, dok tzv.

Poliklinikom za umjetnine – savjetovalištem o uvjetima čuvanja i načinu održavanja umjetnina u privatnom vlasništvu, želimo podijeliti vrijedno znanje naših stručnjaka s vlasnicima umjetnina.

Vrata svojih radionica otvaraju i zavodski odjeli u Ludbregu, Dubrovniku, Splitu, Osijeku i Rijeci.

Posjedujete li sliku na platnu, drvu ili papiru, skulpturu od drva, grafiku, komad namještaja ili arheološki predmet, a niste sigurni kako ga primjereno održavati, izlagati ili pohraniti, stručnjaci Hrvatskoga restauratorskog zavoda savjetovat će vas o načinu čuvanja i brige vaših umjetnina. Na pregled se donosi fotografija umjetnine ili sam predmet.

Obilazak restauratorskih radionica održat će se od 12 do 18 sati kod Vodenih vrata u Tvrđi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s