Međunarodni dan muzeja

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2016. na temu “Muzeji i kulturni krajolik” Muzej Slavonije poziva sve posjetitelje na sudjelovanje u programima.

Ulaz u muzeje i srodne institucije je besplatan za sve posjetitelje, a mnogi muzeji, pa tako i Muzej Slavonije, organiziraju prigodan edukativno kreativni sadržaj za posjetitelje.

Danas će tim povodom Muzej Slavonije posjetiteljima predstaviti promotivni letak Muzeja tiskan na hrvatskom i engleskom jeziku te QR kodove postavljene na zgradu Magristrata i zgradu Glavne straže. Na ulazu u zgrade Muzeja volonteri će demonstrirati kako se skeniranjem QR kodova, pomoću mobilnih uređaja i aplikacija, posjetitelj može informirati o povijesti dviju zgrada.

Muzej je danas za posjetitelje otvoren od 10 do 21 sat, a prigodan program započinje u 18 sati, na obje lokacije – u zgradi Magistrata na adresi Trg sv. Trojstva 6, te u zgradi Glavne straže na adresi Trg sv. Trojstva 2. Tom se prigodom Muzeju pridružuju brojni partneri od kojih se ističu tvrtka Karolina Kraš, Glazbena škola Franjo Kuhač te neprofitne organizacije Atelier Artist, Phonogram i Plantaža.

Program započinje u 18 sati u Zgradi magistrata otvorenjem prigodne izložbe zbirke ručnih satova Muzeja Slavonije uz gostujuću izložbu “Stoljeće ručnog sata”, a od 18 do 21 sat je gostovanje tvrtke Karolina Kraš uz prigodan program “Osječko slatko”, kostimiranu naimatoricu i degustaciju proizvoda.

Istovremeno će se održati i prigodan glazbeni program sadržaj “Instrumentom kroz muzej” učenika glazbene škole Franjo Kuhač, u atriju zgrade Magistrata.

U Zgradi glavne straže od 18 do 21 sat posjetitelji se mogu upoznati s Muzejskom knjižnicom i knjižarom, a sve će se to vrijeme održavati “Paper Girl – Muzej u Tvrđi”, kreativna radionica Udruge Plantaža, uz ambijentalun glazbu DJ-a kolektiva Phonogram.

Detalje pratite na FB eventu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s