Festival InterVox 2016. i pjevačko natjecanje “Lav Mirski”

Program je predstavljen na konferenciji za medije
Program je predstavljen na konferenciji za medije

Program 4. Međunarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2016. i pjevačkog natjecanja „Lav Mirski“ koje će se od 6. do 8. svibnja 2016. godine održati na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, predstavljeno je na jučerašnjoj (5. svibnja) konferenciji za novinare održanoj u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku.

Inicijator i voditelj ovog već tradicionalnog pjevačkog festivala, izv. prof. art. Berislav Jerković, iskazao je zadovoljstvo jer je ove godine za središnji dio festivala, Međunarodno pjevačko natjecanje „Lav Mirski“ pristiglo čak 102 prijave mladih, talentiranih glazbenika iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije te Crne Gore.
Velik broj prijavljenih sudionika znači i ozbiljan te nimalo lak zadatak za članove ovogodišnjeg stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: prof. Berislav Jerković, predsjednik žirija, te članovi Martina Gojčeta Silić (Zagreb), Ana Aleksić Šajrer (Zrenjanin), Snježana Bujanović-Stanislav (Zagreb), Balázs Kocsár (Budimpešta), Krešimir Batinić (Zagreb) i Filip Pavišić (Osijek).

Natjecanje započinje danas, 6. svibnja u 10 sati kada će se predstaviti pjevači 1. kategorije. Od 14:30 sati žiri će ocijenjivati nastupe pjevača 2. kategorije, dok u večernjim satima od 18:30 sati nastupaju natjecatelji 3. kategorije.

U prijepodnevnom će terminu 7. svibnja od 10 sati pjevati natjecatelji 4. kategorije, od 13:30 sati nastupit će 7. kategorija, a od 16:30 sati slijedi prva natjecateljska etapa za sudionike 5. kategorije.

Druga će se etapa 5. kategorije odvijati u nedjelju, 8. svibnja u 9 sati u Svečanom foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, gdje će po završetku natjecateljskog dijela programa uslijediti svečano zatvaranje natjecanja u 12:30 sati, uručenje nagrada i Svečani koncert pobjednika.

Prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, dekanica Umjetničke akademije, iskazala je zadovoljsvo jer će ove godine, uz Umjetničku akademiju i Hrvatsko narodno kazalište u daljnjem programu InterVox 2016.poduprijeti i Muzej likovnih umjetnost, Glavna straža Muzeja Slavonije, Župna crkva Preslavnog Imena Marijina u Donjem Gradu te Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku. Tako će u ostatku programa InterVoxa 2016. slijediti pregršt zanimljivih glazbenih sadržaja.

Prof. Berislav Jerković najavio je udaraljkaški koncert Tomaša Ondrušeka, vrhunskog glazbenika iz Češke, koji će zajedno sa studentima UAOS nastupiti u ponedjeljak, 9. svibnja u 20 sati u Muzeju likovnih umjetnosti.

U utorak, 10. svibnja 2016. u 19 sati, u Muzeju Slavonije, atriju Glavne straže, održat će se Koncert vokalnih solista muzičkih akademija Osijeka, Zagreba, Beograda i Pečuha – Katarina Tomaš, Inez Adrien Dorgo, Filip Hozjak i Marko Pantelić. U srijedu, 11. svibnja slijedi koncert Akademskog pjevačkog zbora UAOS u Župnoj Crkvi Preslavnog Imena Marijina. Početak koncerta je u 19 sati, a studenti će, predvođeni dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković i uz klavirsku pratnju Davora Dedića izvesti kantatu Johna Ruttera: Magnificat. Kao solistica će nastupiti Gabrijela Škrabal, sopran.

Ovogodišnji program festivala InterVox 2016. završit će u četvrtak, 12. svibnja izvedbom komične opere W.A.Mozart: Cosi fan tutte u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Početak opere je u 19 sati, a izvest će ju operni ansambl UAOS.

Detaljan program potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s