Dani Europe na Pravnom fakultetu

Svake godine diljem Europske unije obilježava se Dan Europe čemu se priključio i Pravni fakultet u Osijeku organiziravši obilježavanje Dana Europe od 5. do 12. svibnja 2016. godine.
U okviru ovog projekta održat će se niz radionica, okrugli stolovi, predavanja, gostovanja uglednih stručnjaka iz područja prava EU.

Program započinje svečanim otvorenjem 5. svibnja u 12 sati, u vijećnici Pravnog fakulteta (Stjepana Radića 13).

Idućeg dana, 6. svibnja 2016. na Pravnom fakultetu otvara se izložba zemljopisnih karata Slavonije i veduta grada Osijeka od 16-do 18. stoljeća iz privatne zbirke prof.dr.sc. Mire Gardaša i gostuje Daniel Mondekar koji će govoriti o jedinstvenom europskom tržištu.

Na sam Dan Europe, 9. svibnja 2016., studenti treće godine glume UAOS pod mentorstvom Tatjane Bertok-Zupković izvest će predstavu „Schuman“, dok će studenti Pravnog fakulteta održali Moot court prezentaciju.
Tijekom cijele manifestacije studenti i zainteresirani građani mogu čuti rasprave o zanimljivim temama: iskustvu volontiranja s izbjeglicama u Idomeniju, izazovima izgradnje modernog i konkurentnog studija prava, europskim aspektima hrvatskog ustava, odnosu građanstvo Europske unije prema državljanstvo, europskim prekograničnim postupcima i o komparativnim financijskim sustavima.

Cijela ideja Dane Europe, prožeta je suradnjom različitih fakulteta i studentskih udruga pod idejnim vodstvom Organizacijskog odbora s Pravnog fakulteta.

Detaljan program koji uključuje i sudjelovanje dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, kulturnih institucija i ostalih, pogledajte OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s