Osječka publika je još uvijek u pozitivnom šoku nakon mjuzikla Moje pjesme, moji snovi

Mjuzikl “Moje pjesme, moji snovi” čija je premijera održana proteklog vikenda, 29. i 30. travnja u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu oduševila je mnogobrojne Osječane.
Obje su izvedbe danima prije bile rasprodane što je bilo za očekivati s obzirom na to koliko se ovakva predstava čekala u Osijeku.

Danijela Pintarić, solistica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Osječanka koja za svoj grad kaže kako je oduvijek bio grad operete i mjuzikla, gošća je ove predstave te nastupa u glavnoj ulozi guvernante Marie.

– Mislim da je osječka publika još uvijek u pozitivnom šoku nakon prvih izvedbi, jer se mjuzikl u Osijeku rijetko postavlja pa publika nije navikla reagirati na ono što vidi na sceni. Za razliku od opere, u mjuziklu su dozvoljene češće reakcije i publika se može više opustiti. Na premijeri u subotu često smo bili nagrađeni reakcijama, dugim aplauzima i ovacijama, no publika je općenito malo ukočena i treba joj vremena da se navikne na taj žanr – kaže Danijela Pintarić dodavši kako su obje izvedbe prošle odlično.

– Mislim da je cijeli ansambl dao svoj maksimum i na prvim predstavama igrao najbolje do sada, što je publika naposlijetku i prepoznala – kaže Pintarić.

Mlada se glumica nada kako će ova predstava otvoriti vrata i drugim nastojanjima da se mjuzikl vrati na osječku scenu.
– Osječko bi kazalište trebalo raditi novi mjuzikl barem jednom u dvije godine i nadam se da će ovim mjuziklom započeti takav ritam. Sve naravno ovisi i o interesu publike i isplativosti projekta. No mišljenja sam da su Slavonci željni takvih predstava, a da bi institucije to trebale prepoznati i poduprijeti – mišljenje je Danijele Pintarić koja smatra kako je osječki HNK trenutno jedina scena u Slavoniji koja se može nositi s izazovima postavljanja jednog mjuzikla.

– Ovisno o kakvom tipu mjuzikla se radi, neke bi stvari trebalo doraditi, a i osposobiti ansambl za neke druge glazbene žanrove koji se provlače kroz formu mjuzikla. Nedostaje tu još puno stručnog kadra i kompetentnih ljudi, ali od negdje se treba započeti, a ovaj novi projekt uistinu je sjajan početak.

Nadam se samo da će osječki HNK u tom smjeru i nastaviti te da će se mjuzikli postavljati češće. Ovoga puta osječka je publika čekala gotovo 7 godina da se postavi novi mjuzikl, nakon Jalte Jalte 2009. godine. Nadam se da ovoga puta neće trebati čekati toliko dugo – zaključila je Pintarić.

Podsjetimo, predstavu je režirala Nina Kleflin, a uz Danijelu Pintarić, u ulozi Marie je i Ivana Medić, operna solistica i članica zbora HNK, a ulozi kapetana von Trappa glumac Vladimir Tintor.

U predstavi nastupaju i Duško Modrinić, Petra Blašković, Antonija Pintarić, članovi Dječjeg zbora Osječki zumbići, djevojačkog zbora Brevis te zbor Glazbene škole Franje Kuhača.

U svibnju mjuzikl Moje pjesme, moji snovi možete pogledati već večeras, 3. svibnja, a onda i 7. i 9. svibnja te 27.,  28., 30. i 31. svibnja. Početak svake izvedbe je u 19 sati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s