Obeskorijenjenost

U osječkoj Galeriji Kazamat će se u četvrtak, 28. travnja, s početkom u 20 sati održati otvorenje izložbe OBESKORIJENJENOST, autora: Domagoj Sušac, Marijan Sušac, Josip Brandis, Kristina Marić, Ana Petrović, Domagoj Gračan, Mirna Pokorić i Tihomir Matijević.

U (pod)svijesti velike većine ljudi odavno pohranjena slika kipa ili skulpture kao nečeg čvrstog, trajnog i nepomičnog egzistira čak i danas u vremenu dinamičkih i neprestanih mijena. Iako produženost skulpture kao medija odavno nije nekakva novost ipak navedenom mediju imanentna svojstva kao što su fizička pojavnost i prostorni odnosi- nitko ne može oduzeti. Dakle, hoćemo biti svjesni razlika između intencija (neo)modernističke skulpture kao skulpture općenitih oblika i postminimalističke skulpture kao želje za potvrđivanjem pojedinačnog i konkretnog mjesta kao i svega onog između, ostaje da se vidi.

04. i 11. svibnja 2016. godine, s početkom u 18 sati, održati će se stručna vodstva kroz izložbu. Posjetitelje će kroz izložbu provesti voditelj Galerije Kazamat, Igor Loinjak.

Izložba je otvorena do subote, 21. svibnja 2016. godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s