Originalna laž Dubravka Sertića

Proton pseudos prva je samostalna izložba Dubravka Sertića, u okviru programa promicanja i izlaganja regionalnih autora u Muzeju likovnih umjetnosti.

– Kaos i mnoštvo oblika koji naizgled vladaju površinom papira najavljuje i naslov izložbe – Proton pseudos, prema prijevodu – originalna laž koju je Aristotel opisao kao neistiniti dokaz što slijedi iz neistinitih pretpostavki – stoji u predgovoru kustosice Valentine Radoš.

Susret i razgovor s umjetnikom Dubravkom Sertićem, u pratnji kustosice Valentine Radoš, u sklopu izložbe Proton pseudos održat će se sutra, 7. travnja s početkom u 14 sati.

Sertićevi su radovi brutalno eksplicitni, ali pod velom humora skrivaju i aluzije na erotiku i/ili smrt. Pažnju okupiraju milijuni detalja.

Na izložbi je predstavljeno 14 Sertićevih radova, a jedan od njih, Križni put – bojanka, posebno se ističe jer se bavi pedofilijom u crkvi.

Sertić koristi tehniku olovke na papiru. Njegovi su crteži često nadrealni, ponekad izgledaju kao dječji crteži, a fantastični elementi djeluju prirodno.

Dubravko Sertić član je zagrebačkog HDLU-a i Grupe 1999 Vinkovci, rođen je u Cerni, a radi u Vinkovcima.

Izložbu imate priliku pogledati u MLU sve do 17. travnja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s