Zajedništvo Grada, Nadbiskupije i Sveučilišta

Završni skup predstavljanja kandidature Osijeka za Europsku prijestolnicu kluture 2020. održan je 22. ožujka u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

Gradonačelnik Ivan Vrkić, nadbiskup Đakovačko-osječki Đuro Hranić i rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku Željko Turkalj odaslali su poruku zajedništva i potpore.

Dogradonačelnik Vladimir Ham je kao prednost osječke kandidature istaknuo multikulturalnost i povezanost s BiH, Srbijom i Mađarskom dok je gradonačelnik Ivan Vrkić naglasio kako je Osijek uspio već sad. Rekao je kakao Osijek sjajnu podršku što je obveza da se jednako ponašamo bez obzira budemo li izabrani za europsku prijestolnicu kulture 2020., ili ne.

Nadbiskup Đakovačko-osječki Đuro Hranić je podsjetio na osječku sakralnu kulturnu baštinu koja je zaštićeno kulturno dobro RH i pod zaštitom UNESCO-a što crkvu čini jednom od značajnih subjekata stvaranja kulturne baštine.

Željko Turkalj, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera je iskazao zaodovoljstvo što su u aktivnostima oko pripreme projekata sudjelovali i studenti Sveučilišta, posebno Umjetničke akademije i Odjela za kulturologije.

A koji grad od četiri kandidata – Dubrovnika, Rijeke, Pule ili Osijeka postaje Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine, znat ćemo sutra, 24. ožujka u 17.15 sati.

2 Comments

  1. Kad povezemo kulturu kao sinergiju vjere, znanosti i umjetnosti sa trenutnim nositeljima, bolje, brze i ljepse cemo razvijati Osijek kao centar EU.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s