Večer podrške kandidaturi Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Večer podrške kandidaturi Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020. održat će se danas, 21. ožujka u 19 sati u Arheološkom muzeju, Trg Svetog Trojstva 2 kada će biti predstavljena knjiga “OSKULTURA, Javna rasprava: Osijek – Europska prijestolnica kulture 2020. (naglasci iz intervjua koji su nadahnuli Prijavnu knjigu osječke kandidature)”.

Čak 222 dionika osječkih kulturnih institucija i scena, proizvođači i konzumenti kulturnih sadržaja, u intervjuima su tragali za Osijekom u kakvom žele živjeti i raditi 2020., njihove vizije građani su 200.000 puta dolazili iznova čitati i nastavili bezbroj puta dijeliti i komentirati kroz module društvenih mreža.

O fenomenu temeljite i dugotrajne digitalne javne rasprave koja je definirala potencijale Osijeka za buduću kulturnu prijestolnicu govorit će gradonačelnik Ivan Vrkić, a koncept koji se Osijek natječe za titulu kulturne prijestolnice predstvit će prvi čovjek kandidacijskog tima – dogradonačelnik Vladimir Ham.

2 Comments

 1. Bogu hvala sto se organizira skup. Zao mi je Sto se ne spominje sutrasnji skup gdje ce Nadbiskup Hranic, Rektor Turkalj I gradonacelnik Vrkic izvesti Sintezu.

 2. Nakon danasnjeg susreta u HNK I razgovora sa Hranicem, Turkaljem I Vrkicem, Jos sam vise siguran kako je nas najveci adut ( sinergija vjere, znanosti I umjetnosti za kulturnu strategiju grada) , Te Sto su prihvatili Svi trojica kako u slucaju pobjede zasluga su
  1- Vrkic ( bio je izvrstan u danasnjem nastupu – uskoro cu staviti na YouTube)
  2- Turkalj
  3- Hranic,
  U slucaju neuspjeha odgovornost bi po meni bila obrnuta.
  Jedino mi je Zao Sto jucerasnji i danasnji skup nisu se dogodili ranije, jer bi Tim koji ce nastupiti sutra bio daleko bolje motiviran, informiran I samoorganiziran.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s