Raznolik program u očekivanju odluke o EPK2020

Kandidatura Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture gotovo je na svom vrhuncu. Tim će povodom u srijedu, 16. ožujka, u 18 sati biti otkriven restaurirani kip Sakuntale u Sakuntala parku, uz prigodan ambijentalni program.

Likovni umjetnik Nikola Faller će od 9 do 17 sati u Perivoju kralja Tomislava izrađivati skulpture, a u popodnevnim satima, na Trgu Ante Starčevića će, u sklopu terenske nastave, skulpture od žice izrađivati učenici Škole primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Učenici te škole će svoje umijeće pokazati i u četvrtak, 17. ožujka te će čitav dan na Trgu Sv. Trojstva svoja djela stvarati na slikarskim štafelajima te izrađujući skulputre od žice i gline.

Tu večer (četvrtak), točnije u 20 sati, na Trgu Sv. Trojstva će se održati koncert Gustafa, a ujedno i video link s irskim gradom Galwayom koji je jedan od irskih kandidata za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Video linkom će se Osijeku prenijeti dio atmosfere s ulica Galwaya koji će taj dan, kao i u ostatku Irske, slaviti Dan sv. Patrika. Ujedno, njihov će dan biti obogaćen i koncertom Gustafa iz Tvrđe čime će se potvrditi prijateljski odnosi dva grada kandidata.

Treba napomenuti kako će upravo u četvrtak, 17. ožujka Osijek posjetiti četveročlana ocjenjivačka komisija, a dan odluke je 24. ožujka.

Još dva punkta, broj 6 i broj 7 bit će postavljeni u srijedu, u večernjim satima. Šestica kod Eurodoma, a sedmica u Kopačkom ritu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s