Mladi umjetnici trebaju osjetiti da i oni doprinose kulturnom životu grada

Ako ne održimo motivaciju mladih glazbenika, njihova će težnja biti što prije napustiti grad Osijek i otići u one sredine koje im nude veću podršku i više mogućnosti. Bez obrazovanih glazbenih umjetnika i glazbenih pedagoga nema kvalitetnih solista kao što nema niti kvalitetnih ansambala i kvalitetnih umjetničkih programa. U konačnici, budući da samo kompetentni glazbeni pedagozi mogu razvijati glazbeni ukus kod djece i mladih, nema niti publike zainteresirane za praćenje glazbenih programa.

VESNA SVALINA

2 Comments

  1. Vesna, rodjena Bognar, je za mene pojam kulture. Dobro poznam njene roditelje i brata. Svi su zive metafore povezivanja znanosti i umjetnosti, a toga je premalo, za sada u gradu, regiji, drzavi, EU i cijelom svijetu. Dominiraju fach idioti, a moc sinteze se tesko nazire.
    Otac, prof dr Ladislav Bognar je bio svjetlonosa sirenja kreativnosti i svjedok sam okoline, koja to nije prepoznala, shvatila i podrzala. Volio bih da Osijek i zbog njega postane prijestolnica, te da. On okupi sve gdje je sijao i dozivi do 2020. Zetvu. Njen brat Branko je medjunarodno priznat strucnjak za AKCIJSKA istrazivanja ( Action research)! Da su se samo njih dvojica ukljucila vjerojatnost pobjede nad Rijekom, Dubrovnikom i Pulom, bila bi vjerojatnija, te bi sa manje strepnje ocekivali 23.3.2016.
    Bogu hvala da ste Vesnu ukljucili, a zao mi je sto nije spomenula Brevisice, nas najveci uspjeh.

    1. Hvala prof.Lauc na riječima podrške. Dodala bi samo da sam u ovom tekstu posebno istaknula ona društva i one pjevačke zborove s kojima sam osobno najbliža i s čijim sam aktivnostima najbolje upoznata. Slažem se da je vokalni ansambl “Brevis” odličan djevojački zbor koji je također dokazao svoju kvalitetu i na nacionalnoj i na međunarodnoj razini.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s