Punktovi koji vode u šetnju Osijekom

Postavljanjem prvog info punkta u obliku broja 1 na Trg Ante Starčevića su započele promotivne aktivnosti vezane uz kandidaturu Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture.
Danas, 2. ožujka, su se ondje u prijepodnevnim satima okupila djeca iz dječjih vrtića Vedri dani i Bubamara te svojim crtežima ukrasili glavni osječki trg.


Nakon njih, ondje su došetali i učenici OŠ Svete Ane, Opće gimnazije te drugih osječkih srednjih škola. Tinejdžeri su na plakate s oznakom EPK2020 pisali želje za svoj grad u 2020 godini.

– Za točno tri tjedna, 24. ožujka ćemo saznati koji će od hrvatskih gradova koji su ušli u finale natjecanja, postati Europskom prijestolnicom kulture. Ovim promotivnim događanjima želimo upotpuniti dojam oko priče o osječkoj kandidaturi, pojasniti građanima o čemu se radi, što sve ovaj projekt nosi sa sobom, što će se odvijati 2020. godine ako pobijedimo te kako oni u tome mogu sudjelovati – najavio je dogaradonačelnik Vladimir Ham.

Druga točka postavljena je u Perivoju kralja Tomislava što je umjetnički upotpunio Nikola Faller skupa s učenicima radeći oblike od pijeska, dok će treća točka, broj 3 biti večeras predstavljena u Tvrđi, kada će u 18.30 sati biti održan i koncert Red Roostersa.

– Ovi punktovi, a postavit ćemo ih još nekoliko kako u gradu, tako i izvan njega, vode u šetnju Osijekom dajući informacije o kandidaturi za Europsku prijestolnicu kultre. Prateći ove brojeve između kojih je tek 15-ak minuta šetnje, građani će moći otrkiti kako bi grad mogao izgledati 2020. godine. Punktovi žele prikazati potencijale i podsejtiti građane na mjesta koja su možda lagano zaboravljena i koja na ovaj način pokušavamo oživjeti – pojasnio je Ivan Kristijan Majić, član kandidacijskog odbora te kreator ove ideje podsjetivši kako je Osijek grad s najviše zelenih površina u Hrvatskoj, čak 394.000 m2 i 17 zelenih parkova.

 

– Ovom pričom želimo upravo oživjeti naše parkove tako što ćemo u njih smjestiti kulturna događanja. Treći punkt će biti smješten u ponosu Osijeka – Tvrđi koja priča o njegovoj bogatoj baštini, ali i potencijalu za život današnjeg, suvremenog čovjeka – zaključio je Majić najavivši kako će u Osijeku svakih nekoliko dana nicati novi punktovi koji će još više i dublje građane upoznavati s Europskom prijestolnicom kulture.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s