U ruskoj su zimi osječke djevojke iskovale zlatnu medalju

Kako bi u ozračju Sankt Peterburga valjda i černobilski reaktor zvučao poput simfonije, a gdje neće Brevisice, vjerovali smo da dobre vijesti o uspješnoj polufinalnoj etapi na 3. Svjetskom prvenstvu mladih zborova, neće biti i posljednje. Uostalom, njihovi dragocjeni akumulatori napajali su se i vibrom u petrogradskoj Velikoj filharmonijskoj dvorani. Onom istom velebnom zdanju gdje je u vrijeme trogodišnjeg herojskog otpora Lenjingrada, opkoljenog nacističkim trupama, u augustu 1942. praizvedena Šostakovičeva maestralna 7. simfonija u C-duru, op. 60, poznatija kao „Lenjingradska“.
Blagotvorni pupoljci slobode remek-djela kvantne muzike, armirani su u temelje ruskog grada iz kojeg su Brevisice odaslale svoje nove glasovne galaktičke staze.

I onda se, u nedjelju 21. veljače 2016., u ruskoj zimi iskovala zlatna medalja – prvo mjesto na natjecanju 38 vrhunskih svjetskih zborova osvojile su osječke djevojke! Predvođene dirigenticom Antoanetom Radočaj Jerković i klavirskim suradnikom Davorom Dedićem Brevisice su još dobile i posebnu nagradu žirija, za zvijezde prvenstva.

DAVOR ŠPIŠIĆ 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s